Managed hosting door True

Microsoft jaagt op documenten

Oracle moet voor 9 oktober aan Microsoft documenten overhandigen met informatie over contracten die de database-onderneming sloot met ondermeer Sun, IBM, Apple en Netscape over Unix, Java of de browser van Netscape.

Dit bepaalde rechter Thomas Jackson. Microsoft had om deze documenten gevraagd. De softwarefabrikant wil de informatie gebruiken in zijn verdediging tegen de aanklachten van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Oracle weigerde, maar de rechter gaf de database-fabrikant ongelijk.
Microsoft zoekt voor de verdediging naar bewijzen voor de stelling dat de afnemende populariteit van Netscape Navigator aan blunders van de makers van deze browser te wijten is, en niet aan illegale praktijken van Microsoft.
De software-onderneming heeft hiervoor tevens tapes opgevraagd van professoren aan Harvard University en Massachusetts Institute of Technology. Deze professoren hebben voor het schrijven van een boek vele interviews afgenomen van topmensen van Netscape. Het boek, dat een beschrijving geeft van Netscapes strijd met Microsoft, komt pas na de aanvang van de rechtszaak op 15 oktober in de boekhandel. De professoren weigeren elke medewerking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.