Oracle vindt vraagprijs BEA te hoog

Oracle BEA

Oracle vindt de prijs die BEA vraagt per aandeel te hoog. Volgens Oracle is 17 dollar per aandeel een goed bod. De directie van BEA wil echter 21 dollar per aandeel.

Oracle noemt de prijs die BEA vraagt per aandeel onmogelijk hoog. De bestuursleden van BEA laten weten dat ze 21 dollar per aandeel willen hebben, waarmee de totale prijs van BEA uitkomt op 8,2 miljard dollar. Oracle bood eerder 17 dollar per aandeel en zegt dat over de prijs niet te onderhandelen is.

"Niemand zal serieus overwegen om dat bedrag te geven voor een softwarebedrijf dat een teruglopende verkoop van nieuwe licenties heeft. En verder heeft er ook geen ander bedrijf een bod op BEA uitgebracht. Ons bod van 17 dollar per aandeel is het enige bod", schrijft Oracle-president Charles Phillips in een brief aan de bestuursleden van BEA.

Peoplesoft

Oracle kocht in 2004 Peoplesoft. Ook deze overname werd door de directie van het bedrijf niet op prijs gesteld., maar uiteindelijk besloten de aandeelhouders akkoord te gaan met het bod van Oracle.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-26T10:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.