Managed hosting door True

Communicator belaagt Explorer

Netscape kan met de nieuwste versie van zijn Internet-browser Communicator Microsoft een flinke slag toebrengen. De Communicator 4.5 - waarvan de bèta-versie dinsdag is vrijgegeven - valt eenvoudig als standaardbrowser in te stellen in Windows 95 en 98, en vervangt de gebruikelijke Windows-applicaties.

De definitieve versie van Communicator moet eind oktober verschijnen.
Bij installatie zet het automatisch een icoon op de werkbalk. Verder kan de gebruiker tijdens de installatie in eendialogbox kiezen voor allerlei Netscape-toepassingen en -diensten, waaronder de Netscape toegangspoort Netcenter en de email-client Messenger. Door Netcenter dichter bij gebruikers te brengen, hoopt Netscape veel adverteerders en sponsoren aan te trekken voor deze toegangspoort. Daar zijn tevens diensten te vinden als fax, oppiep-mogelijkheden, virusscan en POP3-diensten.
Analisten stellen dat de meeste mogelijkheden niet nieuw zijn. Netscape productmanager David Bottoms is het daar niet mee eens: "Tot nu toe was Internet Explorer gebundeld aan Windows, en iedere gebruiker van Windows 95, 98 of NT had IE vanzelfsprekend als standaardbrowser. Nu bieden wij gebruikers met de 'dialogbox' de mogelijkheid te kiezen voor een andere browser." Microsoft spreekt bij monde van Mike Nichols, productmanager voor Windows over een 'rookgordijn'. "Ze beweren de consument een keuze te bieden, maar in werkelijkheid binden zij je PC aan hun eigen toegangspoort.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.