Einde depressie SGI niet in zicht

Na het onderbrengen van zijn Mips-processoren in een op termijn te verzelfstandigen dochteronderneming splitst Silicon Graphics (SGI) ook een ander onderdeel af. Het betreft Cosmo Software, een bouwer van web-hulpmiddelen, die weer voortkwam uit de aankoop vorig jaar van 3D-specialist Paragraph International.

Het is SGI niet gelukt om als hardware-leverancier een software-afdeling binnen het bedrijf tot haar recht te laten komen. Het merendeel van de aandelen van Cosmo komt in de loop van mei in handen van drie investeerders.
Analisten denken echter dat het besluit genomen is in het kader van het proces waarbij SGI zich wil concentreren op winstgevende kernactiviteiten. De nieuwe topman Rick Belluzzo heeft reeds het mes in de organisatie gezet en zo'n 10 procent (duizend man) van het personeel ontslagen. De resultaten van het derde kwartaal bevestigen het beeld van een moeizaam opererend IT-bedrijf. De omzet viel met 22 procent terug tot 708 miljoen dollar, met een uiteindelijk verlies van 153 miljoen. Zowel de opbrengsten van SGI- en Cray-supercomputers als die van Unix-werkstations liepen terug. Zonder reorganisatielasten zou SGI een verlies van 68 miljoen hebben geleden. Een jaar geleden boekte het nog een winst van elf miljoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.