Managed hosting door True

Einde depressie SGI niet in zicht

 

Na het onderbrengen van zijn Mips-processoren in een op termijn te verzelfstandigen dochteronderneming splitst Silicon Graphics (SGI) ook een ander onderdeel af. Het betreft Cosmo Software, een bouwer van web-hulpmiddelen, die weer voortkwam uit de aankoop vorig jaar van 3D-specialist Paragraph International.

Het is SGI niet gelukt om als hardware-leverancier een software-afdeling binnen het bedrijf tot haar recht te laten komen. Het merendeel van de aandelen van Cosmo komt in de loop van mei in handen van drie investeerders.
Analisten denken echter dat het besluit genomen is in het kader van het proces waarbij SGI zich wil concentreren op winstgevende kernactiviteiten. De nieuwe topman Rick Belluzzo heeft reeds het mes in de organisatie gezet en zo'n 10 procent (duizend man) van het personeel ontslagen. De resultaten van het derde kwartaal bevestigen het beeld van een moeizaam opererend IT-bedrijf. De omzet viel met 22 procent terug tot 708 miljoen dollar, met een uiteindelijk verlies van 153 miljoen. Zowel de opbrengsten van SGI- en Cray-supercomputers als die van Unix-werkstations liepen terug. Zonder reorganisatielasten zou SGI een verlies van 68 miljoen hebben geleden. Een jaar geleden boekte het nog een winst van elf miljoen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219157). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×