Compaq koopt 100 miljoen aandelen terug

Compaq kondigt aan honderd miljoen aandelen (zo'n 6,6 procent) van het uitstaande aandelenbestand terug te kopen. Compaq heeft 1,5 miljard aandelen uitstaan. Met deze actie wil de computerfabrikant wat meer controle te krijgen over de prijs van de aandelen die door de slechte resultaten aan het zakken is.

Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering toonden aandeelhouders zich ontstemd over het karige dividend dat er dit jaar werd uitgekeerd (slechts 6 dollarcent per aandeel). Ook de aantrekkelijke regelingen (aandelen kopen voor de helft van de prijs) voor Compaq-bestuurders was hen een doorn in het oog.
Verder heeft Compaq, in een poging om de voorraad van onverkochte PC's niet verder te laten groeien, de productie van zijn grootste Amerikaanse PC-fabriek in de eerste twee weken van april stopgezet. Voor drieduizend werknemers lag het werk in de fabriek in Houston stil.
Sinds de PC-malaise op de Amerikaanse markt zichtbaar is geworden en dealers opgezadeld zitten met veel onverkochte PC's, doet Compaq er alles aan om het tij te laten keren. Sterke prijsverlagingen en het weggeven van monitoren en andere accessoires gingen al vooraf aan het besluit de productie tijdelijk te onderbreken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.