Geen nieuw bod van Oracle op BEA

Oracle BEA

Aandeelhouders van BEA kunnen in de toekomst waarschijnlijk geen nieuw bod van Oracle verwachten. Het ultimatum om de aandelen aan Oracle aan te bieden verliep gisteren.

Oracle zegt dat de aandeelhouders van BEA er vanuit kunnen gaan dat er in de toekomst geen nieuw bod van Oracle volgt. De leverancier van middleware schrijft in een persbericht dat er na verloop van tijd wel veel dingen kunnen veranderen, zoals de financiële staat van BEA, de aandelenmarkt kan instorten of Oracle kan zijn kapitaal elders investeren.

Oracle deed BEA twintig dagen geleden een bod van 17 dollar per aandeel. BEA Systems vond de prijs te laag en zei te willen onderhandelen met elk bedrijf dat 21 dollar per aandeel biedt. Het bod van Oracle verliep gisteren. Bij grootaandeelhouder van BEA Carl Icahn viel het bod van Oracle in goede aarde en hij riep het bestuur van BEA op met Oracle in gesprek te gaan. BEA deed dit echter niet.

Niet blij met gedrag

In het persbericht schrijft Oracle dat het bestuur van BEA verschillende keren is gevraagd om de aandeelhouders te laten stemmen over het bod. "Maar daar is niet voor gekozen. Als de aandeelhouders van BEA niet blij zijn met het gedrag van het bestuur van BEA dan is het aan de aandeelhouders, niet Oracle, om actie te ondernemen", schrijft Oracle.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-29T11:39:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.