Managed hosting door True

SCO verkeert op rand van faillisement

Softwaremaker SCO heeft de rechter toestemming gevraagd om zijn Unix-activiteiten te verkopen. Deze tak moet 36 miljoen dollar opleveren om een faillissement te voorkomen. Investeringsmaatschappij JGD Management zou interesse hebben.

Momenteel verkeert softwareleverancier SCO in surseance van betaling. Dit komt mede door de hoge kosten waartegen het bedrijf liep in zijn gerechtelijke strijd tegen verschillende distributeurs en eindgebruikers die gebruik maakten van het besturingssysteem Linux. Volgens SCO zijn delen van de Linux-code onderdeel van Unix, een programmacode waarvan SCO claimt eigenaar te zijn.

In augustus maakte de rechter echter een einde aan de claim van SCO en gaf concurrent Novell de rechten over Unix. Met deze beslissing raakte SCO in een vrije val omdat het bedrijf niet meer licenties kon verkopen voor zijn Unix- en Linux-software. Daarnaast moest SCO de reeds geïnde vergoedingen overdragen aan Novell.

Met de eventuele verkoop van de Unix-tak aan een investeerder zou SCO gered kunnen worden van een faillissement. Van de 36 miljoen dollar wordt 10 miljoen dollar gebruikt voor verder juridische procedures.

Investeringsmaatschappij JGD Management zou 36 miljoen dollar over hebben voor de Unix-restanten van SCO.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-29T11:19:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.