Microsoft verdedigt zich in Java-zaak

De website van Microsoft publiceert een rechtbankdocument waarin het bedrijf de onderhandelingen met Sun Microsystems over Java uiteenzet. Die laatste computerfirma beschuldigt de softwareleverancier van contractbreuk met betrekking tot de licentiëring van die programmeertaal.

In het document zet Bob Muglia, senior vice-president van de divisie applicaties en tools, uiteen hoe de onderhandelingen met Javasoft-directeur Alan Baratz verliepen. Volgens Muglia is Microsoft niet verplicht zijn Java Virtual Machine (JVM) compatibel te laten zijn met de api's (application programming interfaces) die Sun ontwikkelt. Hetzelfde zou gelden voor de api's van Microsoft en de JVM van Sun.
"Wij moesten Suns Java-testen alleen doorstaan wat betreft de applet-api's en de Java-taal zelf. Sun zou geen eventuele Windows-eigen interfaces testen. Sun mocht de applet-api wel uitbreiden, maar zou zijn verbeteringen aan ons moeten leveren, zodat die draaien op de bestaande Microsoft JVM. Microsoft is niet verplicht om die toevoegingen op te nemen in zijn producten, maar zou ze wel distribueren via onder andere zijn website", aldus Muglia. Microsoft beschouwt ondermeer de Remote Method Invocation (RMI) van Sun als een dergelijke toevoeging en ziet zich niet verplicht deze te gebruiken. De rechtszaak over deze kwestie komt 10 september voor rechter Ronald Whyte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.