Managed hosting door True

SAP brengt api's uit voor R/3

Softwareleverancier Sap onthult op zijn Tech Ed '98-conferentie in San Diego een reeks api plug-ins (application programming interface) voor applicaties van derden.

Hierdoor kunnen programma's als Lotus Notes en Microsoft Exchange data uitwisselen met de R/3-automatiseringssoftware van Sap. Daarnaast biedt de firma ook ondersteuning voor de webtaal XML (extensible markup language).
Sap heeft al api's gereed voor Notes, Domino, Exchange en Outlook. Ontwikkelaars kunnen nu formulieren maken die uit te voeren zijn in de voornoemde groupware-programma's. Ook is er een plug-in voor het programmeren en ontwikkelen van componenten in Java. Binnenkort levert de Duitse softwarefirma api's voor telefoniesystemen, zodat informatie over bellers automatisch via Sapphone te verwerken is. Daarna komt Sap met api's voor mobiele apparatuur, waaronder palmtopcomputers, datapakhuizen en medische toepassingen.
Bovendien zijn de nieuwe Sap-api's te gebruiken als COM-objecten (common object model) in combinatie met de ontwikkelomgeving Visual Studio 6 van Microsoft. Verder kunnen Windows NT-gebruikers voortaan via een netwerk inloggen op Sap-applicaties zonder opnieuw een wachtwoord in te voeren. Ondertussen werken Sybase en de Abaco International Group samen aan software die R/3-programmatuur geschikt moet maken voor mobiele en ingebedde apparatuur. Hiervoor integreren de twee de toekomstige Ultralite-databank van Sybase met de Bridge-software van Abaco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.