Managed hosting door True

LogicaCMG haalt opdrachten voor Galileo binnen

LogicaCMG heeft drie nieuwe contracten binnengehaald voor het Europese satellietnavigatiesysteem Galileo. De Engelse tak gaat beveiligingssoftware ontwikkelen.

LogicaCMG heeft drie nieuwe opdrachten binnengehaald voor het Europese satellietproject Galileo. LogicaCMG gaat beveiligingssoftware ontwikkelen voor het Europese satellietnavigatiesysteem. De opdracht heeft een waarde van een miljoen pond sterling (1,4 miljoen euro) en wordt ondergebracht bij de Engelse tak van het bedrijf.

De drie opdrachten bestaan uit GSAS, Galileo Accreditation Support, een studie naar beveiliging van de meest bedrijfskritische onderdelen van Galileo. GSMC: Galileo Security Monitoring Center, een analyse van de organisatorische structuur die nodig is om het beveiligingsprogramma op te zetten. Er wordt gekeken naar de architectuur van het beveiligingsplan. Het doel van de derde opdracht: PACIFIC is om te onderzoeken hoe informatie van de Galileo satelliet voor een brede doelgroep bruikbaar is,  zonder dat er een compromis op beveiligingsgebied wordt gedaan.     

Opdrachten van ESA-projecten (European Space Agency), worden evenredig verdeeld onder de deelnemende landen. Logica CMG sleepte eerder grote opdrachten binnen voor het Galileo-project.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-31T10:51:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.