Managed hosting door True

Java-databank en Java-server integreren

Softwareleverancier Cloudscape onthult morgen dat het zijn Jbms-databank integreert met de Tengah-applicatieserver van Weblogic. Beide producten zijn geschreven in de programmeertaal Java.

Cloudscape wil zijn programmatuur inbedden in diverse soorten Java-applicaties. Weblogic geeft zijn gebruikers nu toegang tot een standaard databank, 'net zoals de Btrieve-databank on C/C++-applicaties', aldus marketingmanager Malcolm Colton van Cloudscape.
De topman wijst erop dat de integratie veel dieper gaat, aangezien het Java is. "De Jbms-klassebibliotheken worden uitgevoerd door dezelfde Java Virtual Machine (JVM) die Tengah gebruikt. Bovendien zijn traditionele databanken niet zo goed als ons product wat betreft het opslaan van Java-objecten", claimt Colton. De overeenkomst tussen de twee softwarebedrijven voorziet in het bundelen van de twee producten, die voortaan door zowel Cloudscape als Weblogic worden geleverd. De lichte Jbms-versie voor meerdere gebruikers bevat nu standaard de Tengah-software.
Verder staat Cloudscape op het punt zijn certificering door IBM te onthullen voor diens AS/400-platform. Een eerder gesloten overeenkomst met een grote computerfirma lijkt echter in de ijskast te staan. Begin dit jaar begon Compaq-dochter Tandem aan een evaluatie van Jbms. Colton meent dat het moederbedrijf "enorm is afgeleid door de overname van DEC en alle zaken daaromheen". Hij meent dat zijn product nog steeds in de evaluatiefase verkeert. Compaq blijft van plan om voor eind dit jaar replicatie-software voor Jbms uit te brengen. Naar verwachting volgt in oktober meer nieuws hierover.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.