Managed hosting door True

Microsoft-zaak toch uitgesteld

Rechter Thomas Penfield Jackson heeft toch besloten de antitrustzaak tegen Microsoft uit te stellen tot 23 september. Deze verschuiving van twee weken en een dag was aangevraagd door zowel de softwareleverancier als het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Berichten over een waarschijnlijke uitstel van ongeveer twee weken deden al geruime tijd de ronde.
Deze vertraging van het proces komt grotendeels voort uit de ophef rondom de hoorzittingen die voorafgaan aan de rechtszaak. Volgens een relatief onbekende wet uit 1913 hebben publiek en pers toegang tot antitrustzaken. Rechter Jackson stond dit toe, maar Microsoft protesteerde. De firma vreesde voor het blootgeven van bedrijfsgeheimen en waarschuwde voor een 'mediacircus'. Het Amerikaanse Beroepshof bleek gevoelig voor deze argumenten en annuleerde woensdag de openbaarheid van de verhoren.
Het ziet er nu naar uit dat Microsoft-voorzitter Bill Gates komende week al zal getuigen in de kruisverhoren. Dit onthulde John Warden, advocaat voor het softwarebedrijf. Rechter Jackson heeft niet alleen de aanvang van de eigenlijke rechtszaak uitgesteld, maar heeft ook een overwegingsschema onthuld betreffende Microsofts motie van 10 augustus. In dat juridische verzoek pleit de firma voor het schrappen van de hele zaak wegens onvoldoende bewijs van de kant van de aanklager, het ministerie van Justitie. Een hoorzitting over deze kwestie vindt 8 september plaats, nadat beide partijen schriftelijke argumenten hebben ingediend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.