W3C publiceert schets voor XSL

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft de eerste werkschets gepubliceerd van de Extensible Style Language (XSL) 1.0. Ontwikkelaars vragen zich nu af wat de stand van zaken is betreffende de Cascading Style Sheets (CSS), een alternatief voor het aanbrengen van verschillende stijlen in webpagina's.

W3C beweert echter dat XSL complementair is aan CSS.
De organisatie vergelijkt dit met de relatie tussen Html (hypertext markup language) en XML (extensible mark-up language). Hierbij biedt de laatstgenoemde web-taal mogelijkheden die de eerste ontbeert, zonder dat de oudere taal in onbruik raakt. Het achterliggende idee is dat web-ontwikkelaars verschillende hulpmiddelen tot hun beschikking hebben voor diverse aspecten en moeilijkheidsniveaus van hun werk. Html en CSS vormen in dit web-beeld de basis, en XML en XSL zijn de zware familieleden.
XSL heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om documenten te converteren van de ene XML-applicatie naar een andere. Daarbij omschrijft deze web-taal hoe de vertaling moet plaatsvinden, zodat de inhoud hetzelfde blijft. Verder biedt XSL functionaliteit voor de presentatie van web-inhoud. CSS bevat dat ook, maar XSL geeft auteurs meer controle over kleinere teksteenheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.