Managed hosting door True

Sassenburg wint prijs voor beste ICT-onderzoeker

De prijs voor het beste ict-onderzoek gaat dit jaar naar Hans Sassenburg. Hij deed onderzoek naar het moment dat softwarefabrikanten hun product vrijgeven.

Hans Sassenburg heeft de Aart Bosman Prijs gewonnen voor beste ict-onderzoek. Sassenburg deed onderzoek naar het spanningsveld waar softwarefabrikanten inzitten: wanneer geven zij hun nieuwgebouwde software vrij? Een te snelle release geeft kans op fouten met alle risico's van dien, maar langer wachten geeft de concurrentie te veel ruimte. De jury roemt in haar rapport onder andere de veelomvattendheid van Sassenburgs onderzoek.

De Aart Bosman prijs is een Nederlands-Belgische prijs van 4000 euro. De prijs wordt uitgereikt aan een proefschrift op het gebied van informatiesystemen en ict-toepassingen. De prijs is vernoemd naar prof.dr. Aart Bosman, pionier en grondlegger van het vakgebied Bestuurlijke Informatiekunde in Nederland.

Intuïtie

Sassenburg constateert in zijn onderzoek bij tien organisaties dat fabrikanten de beslissingen over de vrijgave van hun nieuwe software vaak nemen op basis van intuïtie. Daarom ontwikkelde hij een methodologie waarmee fabrikanten deze beslissingen gestructureerd en onderbouwd kunnen nemen. Het stelt de softwarefabrikant in staat de verschillende aspecten van software vrijgavebesluiten te begrijpen en geeft hen de mogelijkheid tot identificatie van verbeteringsgebieden. Hierdoor kunnen zij gemiste kansen bij te late vrijgave, of mogelijke problemen bij te vroege vrijgave verminderen.

Wie is Hans Sassenburg?
Ir. J.A. (Hans) Sassenburg is mede-oprichter en voormalig directeur van Alert Automation Services (nu onderdeel van Getronics PinkRoccade). Hij was parttime universitair docent aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij woont en werkt sinds 2001 in Zwitserland, waar hij de consulting en trainingsonderneming Se-Cure opzette. Sassenburg is ook actief als investeerder in jonge ict-bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.