Managed hosting door True

Email integreert met telefonie en fax

Lucent Technologies en Sun Microsystems werken samen aan een applicatie die email combineert met traditionele spraak- en fax-telefonie. Hiermee kunnen Internet-aanbieders en telecommunicatiebedrijven hun klanten de mogelijkheid geven email, voicemail en faxboodschappen te beheren via telefoons of apparaten met een browser, waaronder PC's.

Hiervoor integreert Lucent de boodschappensoftware van zijn Octel Communications-divisie en de tekst-naar-spraak-programmatuur van dochter Bell Labs met de Internet Mail Server van Sun. Die laatstgenoemde software draait op Suns Unix-variant Solaris. De twee bedrijven brengen de gezamenlijke 'oplossing' begin volgend jaar op de markt en verzorgen ook samen de marketing en verkoop van dit product.
Aanvankelijk wordt enigszins primitieve stemherkenningssoftware gebruikt voor het navigeren door het boodschappensysteem. In de toekomst krijgt de applicatie geavanceerdere mogelijkheden voor stemherkenning van één van de projecten bij Bell Labs. Hierdoor kunnen desktopcomputers en andere apparaten voicemail-boodschappen weergeven in tekstvorm. Directory-diensten op basis van Ldap (Light-weight directory access protocol) en andere technologieën moeten ervoor zorgen dat gebruikers niet alle verschillende adressen, telefoonnummers, email-adressen en dergelijke hoeven te onthouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.