Managed hosting door True

AMD ontkent K7-productie door Motorola

AMD en Motorola omschrijven de productie van AMD's K7-chips door Motorola als "een mogelijkheid, maar geen zekerheid". Sinds gisteren doen berichten de ronde dat de laatstgenoemde firma op het punt staat de K6- en K7-processoren van de Intel-concurrent te produceren.

Deze speculaties zijn gebaseerd op uitlatingen van AMD-president Jerry Sanders, die sprak over de wederzijdse samenwerking op het gebied van kopertechnologie.
De processorfabrikant zegt de uitval in zijn chipproductie drastisch te hebben verminderd, waardoor hij nu geen externe capaciteit meer nodig heeft. Dat is volgens de officiële lezing dan ook de reden dat AMD de intentie-overeenkomst met IBM schrapte. Die computerfirma bereidde zich voor op het fabriceren van K6-processoren voor de chipproducent. Indien Motorola toch ingeschakeld zou worden voor de levering van Intel-compatibele chips, dan gebeurt dat op z'n vroegst eind volgend jaar, aldus verklaringen van de twee betrokken bedrijven.
Ondertussen werkt de chipfirma samen met Fujitsu aan de productie van 64 megabyte (MB) flash-geheugenchips, een geheugensoort die ook onder de samenwerkingsovereenkomst met Motorola valt. AMD en Fujitsu willen dit jaar nog 1,2 miljoen eenheden per maand fabriceren in hun gezamenlijke fabriek in Fukushima Prefecture. De twee firma's zien flash-geheugen als een groeigebied voor consumentenproducten die veel data-opslag vereisen, zoals audio-apparatuur en digitale camera's. Eind deze eeuw verwachten AMD en Fujitsu over te stappen op 128 MB flash-geheugen en eind 2000 op 256 MB chips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.