Managed hosting door True

Service Pack voor Windows 98 uitgesteld

Microsoft stelt de lancering van het eerste Service Pack voor het besturingssysteem Windows 98 uit. Oorspronkelijk moest dit onderhoudspakket eind deze zomer uitkomen. Nu komt de eerste serie verbeteringen pas in september op de markt.

Begin vorige week probeerde het bedrijf nog de eerste bèta van het pakket 'multimedia-verbeteringen' voor Windows 98 de deur uit te krijgen. Afgelopen vrijdag bleek dat de lanceringsdatum niet haalbaar is. Het pakket bevat, volgens een uitnodiging per e-mail aan bèta-testers, alle benodigde reparaties voor Windows 98 en diverse multimedia-programmatuur, zoals Direct X 6.0, Service Pack 2 voor de Internet Explorer en een universele media-speler.
De leverancier scheidt de multimedia-elementen nu van de foutcorrecties die uiteindelijk Service Pack 1 zullen vormen. Dat pakket zal in augustus aan bèta-tests worden onderworpen en de maand erop klaar zijn. Direct X 6 en de andere toevoegingen verschijnen op een later, nog onbekend tijdstip op de markt. Overigens ontkent Microsoft dat er ongebruikelijk veel problemen met Windows 98 zijn. Dit ondanks het feit dat PC-fabrikanten waarschuwingen doen uitgaan voor sommige types desktop- en laptop-computers. Problemen zouden zich vooral voordoen bij machines die ouder zijn dan anderhalf jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.