Managed hosting door True

Sun en Lotus tonen Java-esuite

Sun Microsystems en IBM-dochter Lotus onthullen volgende week op de Internet World Summer-expositie in Chicago de nieuwe versie van de Lotus esuite. Deze draait op Suns Javastation-netwerkcomputers.

Deze versie 1.0 van de Esuite Workplace is verbonden met de nieuwste Netra J-servers van Sun. Later dit jaar lanceert Lotus ook een versie voor NC's van Oracle.
Dit pakket Java-applicaties bevat een tekstverwerker, een spreadsheet-programma, grafische bewerkingssoftware en een email-client. Tot op heden is deze programmatuur alleen verkrijgbaar op de Network Station, IBM's NC-variant. De versie voor Javastation is geheel vertaald naar de hardware van Suns machine en komt 21 juli uit. Volgens Lotus was het omzetten van de code eenvoudig omdat het hier om Java gaat.
Er zijn echter wel een aantal kleine verschillen tussen de Java Virtual Machines van de twee hardware-platformen. Het uiteindelijke Java OS voor zakelijke samenwerking, dat Sun en IBM gezamenlijk ontwikkelen, moet dit gladstrijken. Huidige gebruikers van Suns Netra J-computers krijgen een gratis proefversie van de software die na 120 dagen verloopt, en betalen voor de volledige versie vijftig dollar per gebruiker. De losse verkoopprijs bedraagt tachtig dollar per persoon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.