Managed hosting door True

Sunforum werkt samen met Win- en Mac-PC

Sun Microsystems introduceerde deze week onder de naam Sunforum een pakket applicaties voor dataconferenties en samenwerking-op-afstand dat werkt met Windows- en Macintosh-computers.

De software is ontworpen voor de eigen Unix-variant Solaris, maar communiceert met elke andere applicatie voor samenwerking, mits die tegemoetkomt aan de T.120-standaarden van de International Telecomunications Union (ITU).
De ondersteunde software van derden omvat Microsofts Netmeeting, Picturetels Liveshare Plus, Databeams net.120-conferentieserver en tools, en Netopia's Timbuktu Pro voor de Mac. Door de T.120-ondersteuning kan Sunforum elke Windows- of Mac-applicatie weergeven op het samenwerkingsscherm van een Sun-werkstation. Zo kunnen Solaris-computers bijvoorbeeld Office gebruiken, zonder het te draaien. Windows- en Mac-gebruikers zijn ook in staat om elkaars programma's en Solaris-software te zien.
Sunforum bevat een samenwerkingsscherm, een chat-client, een FTP-programma om bestanden over te zenden en een gedeeld klembord voor 'knip en plak'-operaties. Daarnaast biedt het pakket aangepaste functies, waaronder de mogelijkheid om beeldmateriaal van een auteursrecht-watermerk te voorzien. Analist Peter Foulkes van onderzoeksbureau Dataquest meent dat dit product het overlopen van gebruikers naar het Windows-platform enigszins kan afremmen. "Sun neemt nu één van de redenen voor het verlaten van Unix-systemen weg", stelt hij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.