Managed hosting door True

Internet-pionier Cerf krijgt Bell Award

MCI-directeur Vinton Cerf, de grondlegger van het huidige Internet, krijgt de Alexander Graham Bell Award. Deze prijs is Cerf toegekend 'voor zijn pionierswerk met een medium dat nieuwe communicatiemogelijkheden blootlegde voor doven en slechthorenden'.

De 'Alexander Graham Bell'-dovenvereniging vindt dat Cerf de eer toekomt vanwege zijn "ongelofelijke bijdrage aan de bouw van een geheel nieuwe wereld van toegang tot communicatie". Cerf ontwikkelde samen met ingenieur Robert Kahn het netwerkprotocol TCP/IP (transmission control- en Internet-protocol).
"Als een individu dat zelf gehoorgestoord is, ben ik zeer trots op het gelijkmakende effect dat het tekst-georiënteerde Internet heeft op de communicatie tussen slechthorende en horende gemeenschappen", reageerde Cerf. "Nu Internet steeds meer audio in zich draagt, zou ik graag ook ondertiteling zien opkomen, om te verzekeren dat iedereen kan genieten van volledige toegang." Onder de voorgaande ontvangers van de prestigieuze Bell Award bevinden zich de Amerikaanse presidenten John F. Kennedy en Lyndon Johnson.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.