Managed hosting door True

NEC wil Packard Bell overnemen

De Japanse computerfabrikant NEC overweegt de aankoop van Packard Bell NEC, waarin het al een aandeel van 49 procent bezit. NEC wil de PC-producent in zich opnemen als dochteronderneming. Deze onthulling volgt op de recente, abrupte verschuivingen in de directie van Packard Bell.

"We denken erover om Packard Bell NEC een dochter te maken als onderdeel van een nieuwe herstructureringsplan voor dat bedrijf", zei een woordvoerder van NEC. De nieuwe president van Packard Bell NEC, ex-Bull-directeur Alain Couder, werkt samen met NEC en zijn voormalige werkgever (die 13 procent van het PC-concern bezit) de herstructurering uit. Deze operatie moet binnen een maand duidelijke vorm aannemen, aldus de NEC-woordvoerder. In mei ontsloeg de PC-fabrikant al 400 werknemers in het kader van een consolidatie in Noord-Amerika.
De Fransman Couder volgt oprichter Beny Alagem op als voorzitter van de directieraad en president van Packard Bell NEC. Alagem stapte dinsdag onverwacht op vanwege fundamentele meningsverschillen met aandeelhouders Bull en NEC. "Ik kan het samenvatten als een botsing tussen culturen. De voornaamste verschillen zaten in de gebieden strategie en de richting van het bedrijf", zegt Alagem, die nog een aandeel van 25,5 procent in zijn bedrijf bezit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.