Managed hosting door True

Autodesk gaat mee met Java

Cad-softwareleverancier Autodesk levert nu een Java Virtual Machine (JVM) voor zijn vorig jaar gelanceerde Autocad versie 14. De JVM werkt samen met dit ontwerppakket middels Microsofts Windows-technologie Active X.

"Door het Java-component niet mee te leveren met de oorspronkelijke versie ontlasten wij gebruikers die geen Java-mogelijkheden nodig hebben", aldus productmarketingmanager Andrew Stein van Autodesk. Het bedrijf lanceerde Autocad 14 echter al in mei 1997, terwijl de Java-ondersteuning nu pas beschikbaar is. Gebruikers kunnen nu zowel binnen als buiten de Autocad ontwikkelomgeving web-applicaties en Java-applets maken. Microsofts J-ontwikkelomgeving, dat binnen Autocad 14 wordt ondersteund, genereert de code voor die programmatuur.
"Ontwerpen zijn van oudsher 'opgesloten' in de ontwikkeldepartementen van bedrijven. Tegenwoordig werken onze klanten steeds meer in teams. Autocad-gebruikers wisselen ontwerpen en informatie uit met mensen die het pakket helemaal niet gebruiken. Daar speelt Java een belangrijke rol", zegt productmarketingmanager Diana Helander van de softwarefirma. Daarnaast ziet Autodesk mogelijkheden voor zijn partners. "Java opent de deur naar een hele nieuwe gemeenschap van ontwikkelaars die nu aanvullende applicaties kunnen scheppen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.