Managed hosting door True

Netscape laat Javagator vallen

Netscape heeft alle ontwikkelinspanningen stilgezet rond zijn veelgeroemde browser op basis van Java, bekend als Javagator. Oprichter en vice-president Marc Andreessen meldde gisteren op een conferentie in San Francisco dat het project dood is.

De softwareleverancier ontkende de afgelopen maanden categorisch dat het overwoog om het Javagator-project te schrappen. Dit project omvatte het nagenoeg geheel herschrijven van de Navigator-webbrowser in de programmeertaal Java. De laatste tijd concentreert Netscape zich steeds minder op zijn clientsoftware ten gunste van zijn serverprogrammatuur. Java-schepper Sun Microsystems reageert schouderophalend. "Dit raakt ons niet echt", beweert Gina Centoni, groepmanager voor het Java-platform bij Sun.
"Netscape heeft geen team meer dat zich wijdt aan de ontwikkeling van een browser op Java-basis", bevestigt Eric Byunn, productmanager voor de Communicator-groep van de firma. "We keken naar wat we bereikt hebben en hoeveel er nog te doen is. Dit resulteerde in de conclusie dat dit niet de beste besteding van onze middelen is." Bovendien werkt een groep onafhankelijke ontwikkelaars (ziehttp://www.jazilla.org/) aan een eigen versie van een Java-browser op basis van Netscape's vrije broncode. Dat was ook reden voor het bedrijf om de Javagator te schrappen, erkent Byunn. Hij benadrukt dat Netscape wel contact onderhoudt met die Java-programmeurs, maar daarop geen invloed uitoefent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.