Intels Xeon gaat door ondanks fout

Intel heeft de fout in de ondersteunende 450 NX-chipset voor zijn Pentium II Xeon-processor eindelijk erkend, maar lanceert de nieuwe chip gewoon volgens plan. Aanstaande maandag onthult de fabrikant zijn nieuwste microprocessor voor zware werkstations en servers. Intel heeft inmiddels een firmware-oplossing ontwikkeld en test die nu.

Oorspronkelijk zou de chipfabrikant twee uitvoeringen van de Xeon lanceren; een met de 440 GX-chipset met maximaal twee processoren per machine, en een met de 440 NX die meer geheugen en vier chips ondersteunt. De laatstgenoemde variant voor zware servers loopt nu ongeveer twee weken vertraging op, aldus Intel. "We hebben geleerd van de Pentium-fouten dat we geen standpunt meer innemen over de ernst van een fout. Dat laten we over aan analisten en de markt", zegt woordvoerder Robert Manetta.
Analisten menen dat de ontdekte en erkende fout geen groot probleem is. "De NX is bedoeld voor de bovenkant van de markt en daar zijn 'vallende steekjes' niet ongebruikelijk", zegt Rob Enderle van onderzoeksbureau Giga Information Group. "Het zou pas een probleem zijn als de fout rond Kerstmis opduikt, maar nu zitten we in de stille zomerperiode.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.