Universiteit klaagt Google aan voor patentenschending

Voorzitter hamer

Een Amerikaanse Universiteit zegt dat Google technologie gebruikt waarop de universiteit patent heeft. Daartoe heeft de universiteit een aanklacht ingediend.

Google is aangeklaagd door de Northeastern University omdat het een technologie, waar de universiteit patent op heeft, gebruikt in zijn zoeksysteem. Volgens de universiteit en de start-up Jarg Corp, die opgericht is door een professor van de Northeastern University, is het patent ingediend in 1997. Dat is een jaar voordat Google werd opgericht.

Michael Belanger, mede-oprichter van Jarg, zegt in een interview met Reuters dat het bedrijf al lange tijd weet dat Google de technologie gebruikt. Het heeft niet eerder een klacht ingediend, omdat het nog geen advocatenkantoor had gevonden dat de zaak wilde behandelen.

Google maakt zich niet druk over de aanklacht. "We zijn nog niet gedagvaard. We zijn wel op de hoogte van de klacht en geloven dat de klacht onterecht is. Dat baseren we op ons eigen onderzoek", aldus een woordvoerder van Google.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-12T10:09:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.