AT&T tast diep in buidel voor TCI

AT&T heeft vandaag de overname van Tele-Communications (TCI) bekendgemaakt. Het grootste telecombedrijf van de VS geeft middels een aandelenruil bijna honderd miljard gulden uit voor TCI, voorheen het grootste kabelbedrijf in de VS.

Door deze overname kunnen consumenten voor nagenoeg al hun elektronische transacties, telefonie, Internet en kabel-televisie bij één bedrijf terecht.
AT&T krijgt door deze overname toegang tot miljoenen huishoudens en betreedt zodoende opnieuw de lokale markt in de Verenigde Staten. Eerder deze week staken geruchten de kop op dat de onderneming America Online wilde kopen en een internationale alliantie sluit met British Telecom. Deze overname brengt de kabel- en telecomindustrie in de VS dichter bij elkaar. De mislukte overname van TCI door Bell Atlantic in 1993 heeft het wantrouwen en de concurrentie tussen kabel- en telecombedrijven vergroot.
AT&T zal zijn divisies voor lange afstandstelefonie, draadloze communicatie en Internet combineren met de kabel-, telecom- en snel Internet-afdelingen van TCI. Deze nieuwe unit krijgt de naamAT&T Consumer Services. Deze afdeling zal snel de kabel-infrastructuur moderniseren. "AT&T Consumer Services zal het eerste volledig geïntegreerde pakket van communicatie, elektronische handel en video-diensten bij de mensen thuis brengen", verklaarde directeur Michael Armstrong van AT&T vanmiddag. Topman John Malone van TCI noemde de transactie "een enorme groeimogelijkheid voor onze aandeelhouders en het personeel." Operationeel directeur John Zeglis van AT&T gaat de nieuwe divisie leiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.