Gec en Siemens delen joint ventures

General Electric Company (GEC) heeft het minderheidsbelang van veertig procent van Siemens AG in hun gezamenlijke joint venture GPT Holdings gekocht. Op zijn beurt heeft Siemens het belang van GEC van 50 procent in Siemens Gec Communications Systems overgenomen.

Deze joint venture is actief op het gebied van besloten communicatiesystemen. In het kader van de twee transacties betaalt Gec 610 miljoen pond aan Siemens.
GEC zal GPT laten opgaan in zijn Italiaanse elektronica-tak Marconi dat wordt hernoemd in Marconi Communications. In Groot-Brittannië zal Siemens op het terrein van de openbare netwerken zijn vroegere partner GEC gaan beconcurreren met twee nieuwe ondernemingen: Siemens Telecom Networks en Siemens Newbridge Networks (een joint venture met Newbridge Networks).
In 1989 namen GEC en Siemens het Britse telecombedrijf Plessey over en vormden het om tot GEC Plessey Telecommunications Holdings (GPT Holdings). Begin 1997 voegden beide elektronicaconcerns hun activiteiten op het gebied van besloten communicatiesystemen en netwerken samen in de opgerichte joint venture Siemens Gec Communication Systems (SGCS). Om een duidelijker positie op de telecommarkt te verkrijgen besloot Siemens echter tot een reorganisatie van al zijn informatie- en communicatietechnologie-onderdelen, waaronder ook de twee joint ventures. De focus ligt daarbij op het wereldwijd actief zijn in het veld van de mobiele telefonie, bandbreedte- en datatransmissie-technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.