Netscape nog net in de plus

Software-onderneming Netscape maakte gisteren bekend dat ze een bescheiden winst van achtduizend dollar heeft geboekt voor het tweede kwartaal van dit jaar. In die periode bedroeg de omzet 127 miljoen dollar.

Deze cijfers komen neer op eenbreak even-point voor de aandelen van de firma. Analisten hadden een verlies van 10 dollarcent per aandeel verwacht.
Het bedrijf heeft in februari echter een kunstgreep toegepast door zijn fiscale jaar te laten eindigen op 31 oktober in plaats van op 31 december. Hierdoor was de maand januari de afsluiter van het eerste kwartaal dit jaar. In die periode leed Netscape een verlies van 54,2 miljoen dollar op een omzet van 8,3 miljoen dollar. Dat kwam neer op een verlies van 58 dollarcent per aandeel, terwijl analisten een verlies van 29 dollarcent per aandeel hadden voorspeld. Netscape meldde toentertijd dat het zijn boekhouding aanpaste om de seizoenspatronen in de verkoop beter weer te geven.
Analisten menen dat de onderneming het financieel toch goed doet. In januari besloot Netscape om zijn browsersoftware weer gratis te verspreiden. Daarmee verspeelde het zijn voornaamste bron van inkomsten, hoewel woordvoerders benadrukten dat de serversoftware van het bedrijf die rol overneemt. Daarnaast ontsloeg Netscape vierhonderd werknemers, oftewel 20 procent van het totale personeelsbestand, en besteedde het twaalf miljoen dollar aan reorganisatiekosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.