Usoft verkocht aan Israëlische ATL

De Israëlische softwareleverancier Advanced Technology (ATL) heeft Usoft gekocht van moedermaatschappij Unisys. Tot voor kort was ook het Nederlandse systeemhuis Logica in de race.

Vorige week meldde het bedrijf Tadiran, waar ATL deel van uitmaakt, aan de beursautoriteiten in Tel Aviv dat het overeenstemming had bereikt met Unisys over de koop van Usoft.
Odded Ritz, marketingmanager van ATL, bevestigt dat het contract getekend is: "De overeenkomst heeft betrekking op zowel de ontwikkelomgeving als de medewerkers. De overname wordt nu zo snel mogelijk afgerond. Alle obstakels zijn uit de weg geruimd." ATL zal de aandelen Usoft van Unisys kopen. Hoeveel de Israëlische onderneming neertelt voor het Nederlandse bedrijf is nog niet bekend. "ATL zal de Usoft-technologie blijven ontwikkelen en ondersteunen", aldus Ritz. Unisys levert nog geen officieel commentaar op de verkoop. Europees topman Frank Kaalen ontkent de berichtgeving echter niet: "Als ATL het aan de beursautoriteiten doorgeeft en Reuters daar gewag van maakt, dan neem ik aan dat de verkoop doorgaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.