Fout in chipset bedreigt Xeon

Een fout in Intels ondersteunende 450 NX-chipset voor de nieuwste Pentium II-processor, Xeon genaamd, bedreigt de lancering van nieuwe servers met deze chip. Dit meldt PC Week. Intel onthulde de fout eind vorige week aan computerfabrikanten.

De 450 NX-chipset geeft Xeon-servers mogelijkheden tot schaalbaarheid, zoals meer dan vier processoren, intelligente invoer en uitvoer (I2O), meerdere PCI-kanalen en maximaal 8 gigabyte ram. Huidige Pentium II-computers zijn nog beperkt tot maximaal twee processoren. Sommige bedrijven, zoals Reliance en het noodlijdende Axil, voegen eigen technologie toe om die grens te doorbreken.
Intel verstrekt geen commentaar op de berichten dat de 450 NX fouten bevat, omdat de Xeon officieel nog niet is gelanceerd. De nieuwe 400 MHz-processor komt 29 juni uit. Woordvoerders van het bedrijf melden wel dat zij "brede industrie-steun verwachten van oem-fabrikanten die zowel servers als werkstations zullen aankondigen" op die datum. "Wij blijven verwachten dat server-leveranciers in de loop van de zomer nieuwe systemen aankondigen", meldt Intel zelfverzekerd.PC Week meldt echter dat de eerste servers met de 450 NX pas eind deze zomer uitkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.