Opnieuw verlies voor Multihouse

Automatiseringsbedrijf Multihouse heeft in 1997 een verlies geleden van 1,1 miljoen gulden. Een jaar eerder bedroeg het verlies nog 4,7 miljoen. De onderneming raakte vorige jaar in de problemen door een claim van 173 miljoen.

Die diende een samenwerkingsverband van zeven nutsbedrijven in nadat Multihouse niet voldeed aan de leveringsverplichting van het management-informatiesysteem Numis 2000.
Vanwege deze claim moest Multihouse surceance van betaling aanvragen. Sanderink Beheer zorgde voor verlichting door het noodlijdende Multihouse over te nemen. Sanderink moest wel 5,9 miljoen gulden betalen aan het samenwerkingsverband van de nutsbedrijven. Deze ontwikkelingen zetten het resultaat over 1997 sterk onder druk.
Het personeelsbestand daalde tot 155 medewerkers. Ook namen opdrachtgevers een afwachtende houding aan en ontstonden er lasten vanwege de surceance en de verkoop van de onderneming. De omzet daalde in 1997 met twaalf miljoen gulden tot 59,2 miljoen. Deze daling is volgens Multihouse grotendeels, voor een bedrag van elf miljoen, toe te schrijven aan de verkoop van onderhouds- en service-contracten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.