Amdahl met snellere mainframes dan IBM

Amdahl kondigt morgen nieuwe mainframe-modellen aan die IBM's huidige productreeks moet inhalen wat betreft zowel prestaties als functionaliteit. De Millennium 800-reeks van Amdahl komt in januari op de markt.

Volgens de leverancier bieden deze machines een prestatieniveau dat 10 procent hoger ligt dan IBM's nieuws S/390 G5-mainframes, die vanaf augustus verkrijgbaar zijn.
Amdahl hoopt dat de beloofde prestatiewinst gebruikers, die hun mainframes nu willen opwaarderen, over zal halen om nog even te wachten. De bestaande 500- en 700-series kunnen overgaan in de 800-reeks door de moederborden simpelweg te verwisselen. De nieuwe modellen kunnen twaalf processoren gebruiken en bereiken daarmee een gezamenlijke rekenkracht van 990 mips (miljoen instructies per seconde). Het G5-topmodel van IBM bevat tien processoren en haalt 900 mips.
IBM heeft echter een toekomstpad uitgestippeld waarin een unieke mogelijkheid is opgenomen voor hardware-partitionering. Dit draagt de naam Multiple Server Feature en stelt gebruikers in staat om twee tot vier gescheiden servers binnen een enkel mainframe te draaien. Deze virtuele machines zijn ook in staat om de totale rekenlast onderling te verdelen en kunnen per stuk worden opgewaardeerd met snellere processoren. Analisten merken op dat de verkoop van mainframes de laatste twee jaar flink is toegenomen, maar dat de winsten sterk zijn gedrukt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.