Intel overweegt investering LG Semicon

Intel overweegt een investering van één miljard dollar in geheugenchipfabrikant LG Semiconductor, dochteronderneming van de LG Group. Dit meldde het Koreaanse dagblad Chosun Ilbo dit weekeinde.

Intel verstrekte geen commentaar. LG Semicon produceert Dram-geheugenchips en worstelt zoals elke andere Dram-fabrikant met de instortende prijzen voor computergeheugens.
Volgens de Koreaanse krant kondigt Intel volgende maand aan dat het ongeveer een miljard dollar investeert in LG Semicon voor een belang van 20 tot 30 procent. De aandelenkoers van de geheugenleverancier steeg scherp naar aanleiding van deze berichten.
In april deden al geruchten de ronde dat Craig Barrett, de huidige president van Intel, bezoeken bracht aan Samsung Electronics om de voorwaarden uit te werken voor een mogelijke investering van soortgelijke omvang. In een interview met deKorea Times ontkende Barrett deze rapporten niet. "Wij overwegen de aankoop van achthonderd miljoen tot één miljard dollar aan geheugenchips dit jaar. Daarnaast willen we de banden met Koreaanse bedrijven aanhalen en investeren in Koreaanse firma's met technologische expertise op het gebied van de PC-architectuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.