EC wil btw-richtlijnen op e-handel

De Europese Commissie wil goederen die via Internet buiten de Europese Unie zijn aangeschaft extra belasten. Tot dusver betalen consumenten geen btw voor dergelijke producten.

Daar moet volgens de EC op korte termijn verandering in komen. Als de elektronische handel snel groeit, leidt de afwezigheid van zo'n belasting tot oneerlijke concurrentie ten opzichte van Europese leveranciers, omdat die btw moeten rekenen bij de producten.
Het belangrijkste principe van de nieuwe richtlijnen is dat elektronisch aangeschafte goederen niet door nieuwe belastingen getroffen worden, maar dat deze tegelijkertijd niet aan bestaande belastingen ontsnappen. Volgens de 'belasting-commissaris' van de EU, Mario Monti, zit elektronische handel in pas in de beginfase, maar zal het snel een belangrijke bron zijn van groei en werkgelegenheid. "We moeten daarom met alle partijen naar oplossingen zoeken waarbij het belastingsysteem de ontwikkeling van deze veelbelovende sector niet belemmert."
De Commissie wil dat de lidstaten de richtlijnen officieel steunen vóór de aanvang van de Oeso-conferentie (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling), die in oktober in Ottawa plaatsvindt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.