HP zoekt kwaliteit met supportcentra

Hewlett-Packard heeft deze maand de eerste van drie bedrijfskritische ondersteuningscentra (critical supportcentres) officieel geopend in Brussel. Later dit jaar volgen Tokio en Atlanta.

Door pro-actieve en op afstand gestuurde oplossingen zou het centrum voor 99,95 procent kunnen garanderen dat systemen van gebruikers operationeel blijven.
Ann Livermore,vice president engeneral managersoftware and services group: "Binnenkort kunnen we maximaal vijf minutendowntime per jaar garanderen en eenuptime van 99,999 procent." Hoeveel Hewlett-Packard met deze centra denkt te verdienen, is nog niet duidelijk. Eén jaar ondersteuning kost minstens 250 duizend dollar. Livermore en Tom Ashburn,vice president engeneral manager customer support business unit software and services group, vertellen dat tweehonderd klanten zich al hebben aangemeld.
Het centrum werkt met speciaal ontworpen hulpmiddelen, waarmee de systemen van de klant op afstand in het oog zijn te houden, ongeacht fabrikaat of platform. Het biedt geen vorm vanoutsourcing, zo benadrukt HP. "We zijn complementair aan de staf van de klant." Toch is het onderscheid flinterdun. De klant kan het hele pro-actieve onderhoud overlaten aan HP. Een probleem met die complementariteit is dat de klant zijn eigen manier van werken behoudt. Dat zou opgelost zijn door voorwaarden te stellen. Voldoet de klant daar niet aan, dan garandeert HP slechts een lagere beschikbaarheid.
Ashburn meent dat voor de gebruikers de totale beheerkosten lager zullen uitvallen. Allereerst bespaart minder downtime kosten. Bovendien doet het centrum desgewenst aan systeemconsolidatie, aldus Ashburn. "In de meeste gevallen zullen we het aantal machines verminderen om minder zwakke punten over te houden. Bovendien zal de klant zijn commerciële activiteiten, waaronder elektronische handel, voor het volle pond kunnen ontplooien." Op het gegeven dat de gebruiker op Internet niet enkel afhankelijk is van z'n eigen systemen wil Ashburn niet reageren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.