Acer komt vandaag met X Computer

De Taiwanese PC-fabrikant Acer kondigt vandaag de X Computer (XC) aan. Acer-topman Stan Shih ziet een markt voor XC's, die zich vooral qua prijs en gebruiksgemak van PC's onderscheiden.

Deze elektronische apparaten gaan tussen de 200 en 1000 dollar kosten. Daar tegenover staat dat ze slechts een beperkte functionaliteit kennen. De XC's gebruiken dezelfde x86-processorarchitectuur als de PC en ondersteunen het Internet Protocol (IP).
Acer gaat voor verschillende doeleinden aparte XC's uitbrengen. Zo komt er een goedkope spelcomputer die op de TV kan worden aangesloten (de X200 met Intel 386SX-processor). Shih wil bovendien voor het eind van het jaar een lichte goedkope Windows CE-notebook voor studenten (de Acer Mobile X100) op de markt brengen. Verder staan allerlei set-top box-achtige apparaten op de tekentafel (met als raamwerk de X300), waaronder XC's voor Internet-toegang. Topmodellen zijn de X500 en X700 met geavanceerde communicatie- en multimedia-functies.
Acer behoort tot de grootste PC-fabrikanten ter wereld. Behalve onder eigen merk wordt veel voor fabrikanten van A-merken geproduceerd. De Taiwanese onderneming maakt ook veel componenten zelf, zoals lcd-schermen. Shih durft het daarom wel aan een nieuw concept op gebied van elektronica te lanceren. Hij vindt de huidige PC's te duur en te ingewikkeld, maar ziet zijn XC niet als vervanger van de PC. Eerder verraste hij de computerwereld door een goedkope PC voor de derde wereld uit te brengen. De meeste XC's zullen op processoren van Intel draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.