Sun schept divisie voor Java-standaarden

Sun Microsystems zet een aparte divisie op voor het beheer van Java-standaarden. Hiermee wil het bedrijf een 'Berlijnse Muur' creëren tussen zijn standaarden-initiatief en zijn commerciële activiteiten.

Deze constructie moet critici ervan overtuigen dat Sun een goede beheerder is voor de Java-standaard. De laatste maanden groeide de vrees dat de firma te veel controle zou hebben over de technologie.
Daarnaast neemt de nieuwe Java Platform Group de verantwoordelijkheid op zich voor de referentie-implementatie van de Java Development Kit (JDK), de Enterprise JDK, Personal Java en Embedded Java. Dit betekent dat de platformgroep op eigen houtje overeenkomsten kan sluiten met bedrijven om de specificatie te verbeteren. De andere divisies van Sun moeten dan meedingen met de concurrenten als het gaat om de verkoop van een eigen implementatie van de Java-specificaties.
Jon Kannegaard, de huidige vice-president software van de Java Software divisie, zou de nieuwe, gescheiden Java-afdeling gaan leiden. Verder zet Sun ook een Java Products Group op. Deze zal ondermeer de bestaande Enterprise Software groep en de Tools-divisie omvatten. Die laatstgenoemde tak omvat ontwikkelsoftware als de Java Workshop en producten voor de programmeertalen C++ en Fortran. De afdeling voor Unix-variant Solaris blijft gescheiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.