Millennium-plannen G8 onder de maat

"De Jaar 2000-plannen van de G8 zijn inadequaat en laten duidelijk zien dat men geen enkel besef heeft van wat ons bij de eeuwwisseling te wachten staat", dit stellen een aantal specialisten naar aanleiding van de millennium-verklaring eerder deze week tijdens de top van de acht leidende industrielanden.

De Oecd en de Wereldbank hebben slechts 16 miljoen dollar gekregen om het probleem bij internationale instituten aan te pakken. Dit is veel te weinig. Volgens ingewijden is er minstens 100 miljoen dollar nodig. "Zoals zo vaak, gaat ook hier weer de uitdrukking te weinig, te laat op", aldus Robin Guenier van Taskforce 2000. Een conferentie met experts over dit thema later dit jaar in Rusland heeft volgens de analisten dan ook weinig zin. "Helemaal als je weet dat er zelfs nog geen datum is vastgesteld", zegt één van hen.'Niet praten, maar breien' luidt het credo.
Andy Kyte van Gartner vreest bij het uitblijven van doelgerichte acties met name de gevolgen voor financiële instellingen. Het elektronisch betalingsverkeer zal een enorme deuk oplopen. "Het vertrouwen van de consument staat op het spel. Als de banken dit verliezen zullen ook andere financiële diensten enorme schade lijden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.