Europa wil Internet opruimen

De Europese Unie heeft plannen voor een grootscheepse schoonmaak van Internet. Telecommunicatie-ministers van de EU-lidstaten zijn maandag overeengekomen om 25 miljoen ecu (55,5 miljoen gulden) te besteden aan het actieplan.

Dit omvat ondermeer een Europees netwerk van alarmlijnen voor het melden van illegale sites en een beoordelingssysteem voor websites met seksueel of gewelddadig materiaal. Deze acties lopen tot in het jaar 2002. De ministers bieden financiering aan helplijnen voor consumenten, filter-technologieën en beoordelingsmechanismes. Hiermee hopen de overheden illegaal materiaal te bestrijden en toegang tot materiaal dat niet bedoeld is voor kinderen te beperken.
Oorspronkelijk had de Europese Commissie een budget van dertig miljoen ecu (66,6 miljoen gulden) voorgesteld voor de Internet-schoonmaakplannen. Een woordvoerder van de EC verklaarde dat het nu vastgestelde bedrag van 25 miljoen ecu 'bevredigend' is. Het voorstel wordt nu voorgelegd aan het Europees Parlement voor een eerste lezing. Vervolgens gaat het later dit jaar terug naar de Europese ministerraad voor bevestiging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.