CA zou azen op EDS, Cap en Perot Systems

Het mislukken van de vijandige overname van Computer Sciences Corporation heeft Computer Associates niet van het overnamepad gebracht. Volgens berichtgeving in de Amerikaanse vakpers zou Charles Wang zijn ogen gericht hebben op de dienstverleners EDS, Cap Gemini en Perot Systems.

Eerder meldde Wang zich in zijn acquisitiebeleid niet meer te richten op één grote dienstverlener, maar wereldwijd op meerdere kleinere partijen. Hij wijst de geruchten dan ook van de hand. Ook Cap Gemini in Nederland ontkent het gerucht met kracht.
CA's jongste aankoop betreft de divisie Professional Helpdesk (PHD) van het bedrijf Dssi voor zeven miljoen dollar. De koop vond vorige maand plaats vlak voor CA World in New Orleans. Terwijl Wang tijdens publieke optredens nauwelijks nog over andere zaken dan acquisities praat, werd om onduidelijke redenen nauwelijks ruchtbaarheid gegeven aan de koop van PHD.
Eerder kocht CA in 1995 al helpdesksoftware van Legent: Paradigm Service Desk, dat als Advanced Helpdesk gebundeld wordt met de beheersoftware Unicenter TNG. PHD wordt omgedoopt in Paradigm Workgroup en is bestemd voor NT-servers met maximaal 250 gebruikers. Naar verwachting worden beide helpdeskproducten geïntegreerd. CA heeft PHD naar eigen zeggen gekocht vanwege de gebruikersinterface en de configuratietools.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.