G8 neemt 2000-probleem uiterst serieus

De acht leidende industrielanden (G8) trekken alle registers open om het millennium-probleem tijdig op te lossen. Op de G8-top in Birmingham is besloten informatie hierover uit te wisselen.

Het probleem rond het jaar 2000 wordt nu op het hoogste niveau uiterst serieus genomen, zeker nu vooraanstaande economen wijzen op het gevaar van een recessie. De G8, bestaande uit de Vereningde Staten, Canada, Japan, Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Ruslandwereld is zich bewust van het risico dat het economisch leven ontwricht wordt als tijdige maatregelen uitblijven. Als meest kwetsbare sectoren werden genoemd defensie, transport, telecommunicatie, financiële dienstverlening, energie en milieu.
Overheden zullen nauw moeten samenwerken met bedrijven en instellingen die met het probleem te maken hebben. "We zullen samenwerken in internationale organisaties zoals de Wereldbank om de ontwikkelingslanden bij te staan. Ook in Oeso-verband zal aan dit netelige technologische probleem worden gewerk," aldus het communique dat na afloop van de topontmoeting werd uitgegeven.
Binnenkort zal onder auspiciën van de G8 in Rusland een internationale conferentie van vooraanstaande computerdeskundigen worden gehouden die oplossingen moeten aanreiken. De wereldleiders stonden tamelijk lang stil bij het millennium-probleem. Ze kwamen er zelfs twee keer op terug, hetgeen aangeeft hoeveel angst hiervoor bestaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.