HP biedt kortingspad naar Merced

Hewlett-Packard (HP) heeft een onder de naam Netserver LX een opwaarderingsprogramma opgezet om zijn klanten te migreren naar de 64-bit Merced-processor van Intel.

Dit pad loopt van huidige machines met een Pentium Pro-processor naar de Xeon, voorheen bekend onder de codenaam Descutes Slot 2, toekomstige Slot 2-chips en uiteindelijke de Merced. Gebruikers van HP-servers krijgen geen nieuwe moederborden, maar compleet nieuwe machines naast de eerder aangeschafte computers.
"Het is eigenlijk een traditie bij HP om blijvende waarde te bieden aan zijn klanten", pocht Cathy Fitzgerald, wereldwijd marketingmanager bij de Enterprise Netserver-divisie. "Het migratieprogramma is voor die klanten die de kracht van de Pentium Pro vandaag nodig hebben met een opwaarderingspad naar de toekomst." HP zegt dat deze actie echter ook is gericht op zijn wederverkopers (value-added resellers). Die zouden nu gewoon door kunnen gaan met het leveren van grote hoeveelheden servers met vier tot acht processoren, zonder in de toekomst problemen te krijgen. "We verlichten hiermee de bezorgdheid van klanten over het nu aanschaffen van machines", aldus het bedrijf.
Computerfabrikanten Compaq en Digital Equipment (DEC) hebben al gelijksoortige migratieprogramma's aangekondigd, maar hun alternatieven omvatten nog niet de Merced. Deze processor van Intel moet volgend jaar op de markt verschijnen. Alle klanten die nu LX-servers aanschaffen, komen in aanmerking voor deze opwaardering. De kosten variëren van 9500 tot 14.000 dollar met inruilkortingen van 1000 tot 20.000 dollar, afhankelijk van ondermeer de server en processor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.