Elektronica-groep wil eigen standaard

Acht fabrikanten van consumentenelektronica komen met een gezamenlijke specificatie voor netwerken-in-het-huis. Deze specificatie strookt niet geheel met de plannen van Microsoft en Intel. De groep bestaat uit Philips Electronics, Sharp, Sony, Thomson Multimedia, Toshiba, Grundig, Hitachi en Matsushita Electric.

De acht werken actief aan de benoeming van hun Havi-specificatie (home audio video) tot standaard voor de audiovisuele en multimedia-industrie. De technische richtlijn bevat definities van een algemene middleware-laag waardoor diverse apparaten van verschillende fabrikanten kunnen samenwerken. Die interoperabiliteit gaat uit vanplug and play en biedt mogelijkheden voor toekomstige opwaardering.
De elektronicafirma's wijken niet al te ver af van de voorstellen van de computer-industrie. Havi gebruikt bijvoorbeeld als basisverbinding de Ieee 1394 Firewire-interface die Sony en Apple gezamenlijk hebben ontwikkeld. Microsoft sloot onlangs een overeenkomst met Sony om Firewire op te nemen in zijn specificatie voor Home Networking. Andere elementen in Havi zijn beheersoftware voor het netwerk en de diverse aangesloten apparaten, een centraal register en een grafische gebruikersinterface.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.