IBM zet hoog in op Windows NT

IBM werkt hard aan de creatie van bedrijfskritische Windows NT-systemen die groter zijn en eerder uitkomen dan de computers van concurrenten. De fabrikant verwerkt stapsgewijs technologieën van zijn parallelle RS/6000 SP Unix-servers in zijn NT-serie Netfinity.

Dit leidt uiteindelijk tot de mogelijkheid om de RS/6000 SP-switch te gebruiken om NT-computers in een cluster te verbinden.
Tegen het eind van dit jaar rondt IBM de integratie af van de SP-kernsoftware, die dan een enkele omgeving biedt voor het beheer van heterogene Unix- en NT-clusters. De SP-software draait momenteel op IBM's Unix-variant AIX en verbindt die met Oracle Parallel Server en andere parallelle applicaties. Het universele beheer dat deze technologie mogelijk maakt, gebruikt het Hacmp-bestandssysteem van AIX voor clusters.
Rond mei volgend jaar ondersteunt IBM NT-knooppunten direct in de SP-switch via PCI-verbindingskaarten. Het bedrijf herschrijft nu zijn applicatie-interfaces voor clustering, bekend onder de codenaam Phoenix, in Java. Dit project moet over een jaar afgerond zijn. Op de langere termijn ondersteunt IBM applicaties die draaien op verschillende servers binnen het cluster en die toegang hebben tot elkaars data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.