IBM lanceert eigen applicatieserver

Computergigant IBM kondigde op zijn ontwikkelaarsconferentie Technical Interchange een nieuwe reeks software aan voor het beheer van websites. De reeks, IBM Websphere genaamd, omvat ondermeer een applicatieserver en is deels gebaseerd op de ervaring die de firma opdeed bij de site van de Olympische Winterspelen dit jaar in Nagano.

Het bedrijf zet de nieuwe programmatuur in de markt als fundament voor het bouwen, implementeren en beheren van Java-applicaties. Het eerste product, dat eind juni het licht ziet, is de Websphere Application Server die voorheen bekend stond als Hurricane. IBM beweert dat deze serversoftware een omgeving voor Java-servlets combineert met verbindingen naar standaardversies van databankformaten, orb's (object request brokers) en zware middleware. De applicatieserver draait op de grote Internet-servers, waaronder de eigen Apache- en Lotus Domino Go-software, en ook de Enterprise- en Fasttrack-servers van Netscape en de Internet Information Server van Microsoft.
Tegen de herfst biedt Websphere ook ondersteuning voor Enterprise Javabeans en een groeipad naar IBM's TX-series en de transactie-omgeving Component Broker. Het volgende product in de Websphere-serie komt ook volgende maand uit en heet het Performance Pack, dat de codenaam Nagano droeg. Deze software biedt beheerfunctionaliteit middels een bedrijfsbreed bestandssysteem, een cache-proxyserver en actieve verdeling van de rekenlast.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.