Binnen twee weken besluit over Microsoft

De dertien Amerikaanse staten die juridische actie overwegen tegen Microsoft, zullen binnen twee weken hierover een beslissing nemen. Dit meldt officier van justitie Richard Blumenthal van Connecticut.

Hij ontkende berichten dat de staten deze week nog stappen zouden ondernemen. "We hebben nog geen besluit genomen", benadrukt de jurist.
Hij voegt daar aan toe dat het nu lopende onderzoek ongevoelig is voor de publieke steun die Microsoft deze week van de PC-industrie kreeg. "Wij nemen een beslissing gebaseerd op de geldigheid van het argument dat Microsoft zijn dominante marktpositie misbruikt voor bepaalde producten", zegt Blumenthal. De dertien staten zijn Californië, Connecticut, Florida, Iowa, Illinois, Ohio, Massachusetts, Minnesota, New York, South Carolina, Texas, West Virginia en Wisconsin. De voortrekkers zijn New York, Massachusetts, Texas en Californië.
Volgens Blumenthal werken alle dertien staten samen met het Amerikaanse Ministerie van Justitie aan de coördinatie van het onderzoek naar de softwarefirma. Geluiden vanuit het ministerie zouden er echter op wijzen dat de nationale en lokale onderzoeken gescheiden zijn en dat dat ook geldt voor eventuele juridische acties. Analisten voorspelden eerder dat de staten, eventueel samen met de federale overheid, hun aanklachten voor 15 mei zouden indienen. Op die datum begint Microsoft met het verschepen van Windows 98 aan PC-fabrikanten zodat zij het nieuwe besturingssysteem vanaf 25 juni kunnen leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.