IBM en Sun verbeteren DB2

IBM wil de aanwezigheid van zijn database DB2 op Unix-platformen van andere leveranciers vergroten en werkt daarvoor samen met Sun Microsystems. De twee willen de markt voor zakelijke intelligentie-toepassingen een compleet pakket bieden, bestaande uit zowel hardware als software.

IBM levert bijvoorbeeld zijn DB2 Universal Database op een server met Suns Unix-besturingssysteem Solaris. Daarbij worden ook applicaties van andere leveranciers geboden.
DB2 is al sinds 1995 verkrijgbaar op diverse Unix-varianten, waaronder Suns Solaris en Hewlett-Packards HP-UX. IBM erkent nu echter dat het een relatief verwaarloosd product is. "We hebben het niet zo goed gedaan wat betreft het uitbreiden van ons marktaandeel op niet-IBM platformen", stelt Janet Parna, algemeen directeur van IBM's divisie Software Solutions. Dit wijt zij aan het wantrouwen van leveranciers van concurrerende hardware. "Daardoor ligt het merendeel van de groei van DB2 op Windows NT en ons besturingssysteem AIX."
De nu aangekondigde samenwerking met Sun moet de gebruikers van die firma betere toegang bieden tot IBM-applicaties en -platformen. De twee computerondernemingen benadrukken dan ook de mogelijkheden voor gebruikers van hybride omgevingen. Deze kunnen zo meer consistentie in hun systemen brengen. "Het is belangrijk dat we een sterke relatie met Sun hebben voor het beheer van data", aldus Parna.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.