Netscape en Excite bouwen zoekkanalen

Netscape Communications ontwikkelt samen met online-zoekdienst Excite speciale kanalen voor zijn Internet-toegangssite Netcenter. De twee bedrijven delen de komende twee jaar de opbrengsten en de technologie van dit verbond. Excite is ook de exclusieve leverancier van de zoektechnologie voor online-dienst America Online.

De kersverse samenwerking resulteert in een 'Netscape Search'-optie voor bezoekers van Netcenter. Volgend jaar moet die zoekmachine zeker de helft van al het dataverkeer van de Netscape-site ontvangen. Excite zelf moet in dat tweede jaar van de overeenkomst nog eens een kwart van alle zoekacties verwerken. Tot nog toe verdeelde Netscape die gebruikersopdrachten over een aantal webzoek-partners, waaronder Yahoo en Infoseek.
Excite geeft Netscape nu alvast zeventig miljoen dollar. Dat is volgens de browserfabrikant bijna driekwart van de verwachte totale opbrengsten. In ruil daarvoor krijgt de zoekdienst garanties voor het volume aan Internet-bezoek vanaf Netcenter. Bovendien verkrijgt Netscape toestemming om een aandeel van maximaal 9 procent in de zoekdienst te kopen. Netscape neemt de nieuwe inkomsten verspreid over de komende kwartalen mee in zijn omzetcijfers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.