E-handel trekt nieuwe klanten

Elektronisch zakendoen via het Web begint commercieel een succes te worden. Ron Whittier, algemeen directeur van Intels Content Group, toonde zich tijdens de Milia-beurs in Cannes zeer optimistisch over de toekomst van elektronische handel.

Vorig jaar is al voor twaalf miljard dollar verkocht via WWW. Naar verwachting verdubbelt de omzet jaarlijks tot 2001.
Tijdens een forumdiscussie kwamen twee voorbeelden van sites ter sprake die al behoorlijk omzetten. Het succes van Internet hangt volgens de site-eigenaren af van drie voorwaarden. Allereerst moet je inhoudelijk iets te bieden hebben. Bovendien moet rond de site een soort gemeenschap ontstaan van gebruikers die regelmatig een bezoek brengen en zich erbij betrokken voelen. Ten slotte moet het transactiegedeelte perfect zijn geregeld.
Muziekmagnaat Larry Rosen ziet consumenten naar zijn virtuele platenzaak Music-boulevard komen die lang niet meer in een reële CD-winkel zijn geweest. Vooral ouderen blijken online CD's te kopen. Volgens Rosen zijn CD-winkels zo sterk op jongeren gericht dat andere leeftijdsgroepen zich er niet thuisvoelen. Ongeveer 13 procent van de omzet bestaat uit klassieke muziek; in winkels scoort dit genre 3 procent. Nog opvallender is het verschil bij jazz. De online-verkoop van dit genre bedraagt 17 procent van de totale omzet, tegenover minder dan 3 procent in de winkel.
Rosen concludeert dat het uitgebreide assortiment van virtuele winkels een trekpleister is. Zijn broer Fred Rosen, topman van Ticketmaster, verkocht in het vierde kwartaal van 1997 voor 16,7 miljoen dollar aan tickets via zijn website. Mede dankzij steun van Intel kon Ticketmaster een site bouwen met de laatste 3D-technieken. Bezoekers van sportevenementen kunnen vooraf het uitzicht vanaf hun plaats zien. Als dat tegenvalt, kan de klant een andere plek kiezen. Fred Rosen wil deze dienst ook in Europa gaan bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.