Managed hosting door True

IBM en Intel werken aan Java-NC's

 

IBM werkt samen met Intel aan de optimalisering van het Java-besturingssysteem voor zakelijke toepassingen om die op Intel-processoren te laten draaien. Het 'Java OS for business' is door IBM en Sun Microsystems geschapen voor servers en komt deze zomer uit. De software draait begin volgend jaar op netwerkcomputers (NC's) met Intel-chips.

De computerleverancier beweert dat dit niet het einde betekent van de ontwikkeling van zijn Power PC-processor voor NC's. IBM rust in de toekomst sommige van zijn slanke computers uit met Intel-chips, maar zal ook de Power PC blijven voeren. Dit zei Art Olbert, vice-president ontwikkeling van zakelijke software. Begin deze maand verklaarden Sun en IBM dat de voornaamste toepassingsgebieden voor het 'zakelijke Java' liggen bij ondermeer reserveringssystemen van luchtvaartmaatschappijen en kassahandelingen bij banken.
Olbert voegde hier nog mogelijkheden aan toe zoals inzet bij callcenters en spoorwegen. "Dit is bedoeld voor gebruikers die niet echt de volledige functionaliteit van PC's met Java nodig hebben", aldus de IBM-topman. Zijn bedrijf verbetert met Intel de installatie, het beheer en het prestatieniveau van het Java-besturingssysteem. Daarnaast werkt men ook aan bestaande applicaties om die te laten functioneren op de toekomstige terminal-vervangers. Olbert noemde hierbij de Esuite van Lotus.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222705). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×